fbpx

Skriv en hel historie på 5 minutter

Det er ikke tilfældigt, at vi netop i dag opfordrer dig til at finde skrivetid dagligt – også hvis det ”bare” er fem minutter. Vidste du, at der hvert år i februar er en hel skrivebevægelse i gang? Den hedder FebruaryFICTION og er sat i gang af Asbjørn Rune Bourgeat. FebruaryFICTION handler om at skrive kort, højst 100 ord ad gangen. Men det handler også om at fortælle en historie. Hvilken historie bestemmer du. Som udgangspunkt kan du skrive så mange eller få historier, som du ønsker, men for mange inkarnerede FebruaryFICTION-fans er der gået sport i at skrive én historie hver dag i februar – på præcis 100 ord!

Hvis du synes, det virker noget uoverskueligt, så bare rolig. De officielle regler i FebruaryFICTION er ikke svære, så det er bare med at komme i gang:
• Historien må maksimalt være 100 ord.
• Du skal stræbe efter, at der er en begyndelse, en midte og en slutning.
• Historien skal deles med nogen, enten digitalt, ved opslag, oplæsning, eller ved at du overrækker den til en.
• Du skal bruge #februaryfiction, når du deler digitalt.
• Gør det hver dag, hver anden dag eller hver uge, men gør det hele februar.

Selv 100 ord kan føre til en forlagskontrakt
Ja ja, Skriveværkstedet, men sådan nogle historier bliver jo aldrig til noget brugbart! Tænker du sådan lige nu? Så kan vi med sikkerhed fortælle dig, at jo, det kan de godt blive. Faktisk kan de give dig en forlagskontrakt! Er du skeptisk? Så spørg børnebogsforfatter Thomas Arnt. For fire år siden kastede han sig ud i sin første FebruaryFICTION på Instagram. Først var han legende, tøvende og udforskende. Men i 2018 fandt han på det voksenunivers, han kalder Muskler & Magi, i skrivemåneden, og det har lige siden været befolket af krigeren Thyban, troldmanden Mithrados, dæmonpigen Sidi og alle de andre karakterer i Thomas’ fantasyverden.
”FebruaryFICTION var en perfekt øvelse for mig, da jeg har det med at overtænke og aldrig komme rigtigt i gang med mine historier. Til formålet opfandt jeg et par hovedpersoner og et fantasyunivers, som kunne gå igen i de her små historier. Så var Muskler & Magi født. De første år skrev og fandt jeg på de her historier på dagen i februar. I 2019 begyndte flere og flere at følge med i historierne, og forlagene begyndte pludselig at lege med idéen om at udgive dem.”
– Thomas Arnt

Proceed Booking