Manuskriptvurdering

Har du stirret dig blind på dit manuskript, så du ikke længere er i stand til at vurdere det? Uanset om du har skrevet et enkelt kapitel eller hele bogen, kan du bruge manuskriptvurdering til at få vurderet, hvor langt du er i processen mod en færdig bog.

Igennem mere end 10 år har vi vurderet manuskripter og vejledt forfattere hele vejen fra ide til færdig bog og videre ud til foredragsscenerne. Flere af bøgerne er endt med at blive udgivet på store forlag som Politikens Forlag, Gyldendal Business og Klim.

Vi har selv arbejdet på forskellige danske forlag og skrevet mange bøger. Vi ved, hvor svært det er – både at skrive og at få feedback. Hvis du viser os tillid og giver os lov til at nærstudere din synopsis, nogle kapitler eller hele dit manuskript, vil vi til gengæld love, at du får konstruktiv og grundig feedback, der vil løfte dit manuskript.

En manuskriptvurdering, der tager højde for din bog

Når du bestiller en manuskriptvurdering hos os, sender du os dit manuskript, og vi finder den redaktør, der passer bedst til din bogide. Redaktøren læser alle dine manuskriptsider grundigt og skriver kommentarer igennem hele manuskriptet i dit elektroniske dokument eller på udskrevne papirer.

Redaktørens vurdering bygger både på indholdet og på sproget. Redaktøren vil slå ned på steder, hvor manuskriptet fungerer rigtig godt, og hvor det ikke fungerer så godt. Alt efter genre får du kommentarer i forhold til bogide, indholdsfortegnelse, forord, kapitelstruktur, opbygning, plot og flow, ligesom redaktøren kigger på sprog, sætningsvariation, dialoger og tone. Du får kommentarer og forslag, hvis noget skal uddybes, rykkes eller slettes.

Når redaktøren er færdig med at læse og kommentere, mødes du med redaktøren til en snak om dit manuskript i Skriveværkstedet, eller I kan tale om det i telefonen, hvis du bor langt væk. I løbet af din bogrådgivning med redaktøren (1 time) får du overordnet at vide, om du er på rette vej, hvor meget der skal skrives om eller redigeres, og hvad du skal gøre for at optimere manuskriptet. I kan også tale om, hvem du skal sende manuskriptet til, eller hvilken udgivelsesmulighed der er bedst for dig og din bog. Efter samtalen får du dit manuskript med redaktørens kommentarer, så du helt konkret kan se, hvad der er godt, og hvad der kan forbedres, og du får et skriv, der overordnet samler, hvad redaktøren synes om dit manuskript og dets potentiale.

Alle priser inkluderer skriftlig feedback (både i forhold til indhold og sprog) i selve manuskriptet og en times samtale, hvor vi sammen gennemgår manuskriptet.

Du skal regne med, at der går 2 til 4 uger, fra vi modtager dit manuskript, til vi mødes og gennemgår det med dig.

Vores priser for en manuskriptvurdering afhænger af det antal ord, du har skrevet:

Op til 10.000 ord – 3.500 kr. inkl. moms

10.000-20.000 ord – 4.500 kr. inkl. moms

20.000-30.000 ord – 5.500 kr. inkl. moms

30.000-40.000 ord – 6.000 kr. inkl. moms

40.000-50.000 ord – 6.500 kr. inkl. moms

50.000-60.000 ord – 7.000 kr. inkl. moms

60.000-70.000 ord – 7.500 kr. inkl. moms

70.000-80.000 ord – 8.000 kr. inkl. moms

80.000-90.000 ord – 8.500 kr. inkl. moms

90.000-100.000 ord – 9.000 kr. inkl. moms

100.000-110.000 ord – 9.500 kr. inkl. moms

Er dit manuskript mere end 110.000 ord, koster det 500 kr. mere per 10.000 ord, du har.

Du kan også bestille en times bogrådgivning uden manuskriptvurdering, eller som ekstra time til din manuskriptvurdering. Bogrådgivning koster 1.100 kr. pr. time.

Bestil manuskriptvurdering

Få hjælp til dit manuskript

Har du skrevet noget af et manuskript? Eller måske et helt? Og vil du gerne have en vurdering af det? Så kan en af vores dygtige redaktører med garanti hjælpe dig.

Se videoen til venstre og lær mere om hvordan en professionel manuskriptvurdering hos Skriveværkstedet kan hjælpe dig videre i forfatterdrømmen.

Det siger vores kunder:

Mange, mange tak for hjælpen, Heidi. Du aner ikke, hvor meget din indsigt og dine kommentarer har hjulpet mig. Ideen med Skriveværkstedet er genial.

Alen Domazet

Charlotte havde en fantastisk evne til med det samme at forstå mine ideer og guide mig i den rigtige retning. Mit manus var aldrig blevet til en bog, hvis jeg ikke havde fået de rigtige værktøjer til at strukturere indholdet, efterbehandle mine interviews eller i det hele taget forstå en fagbogs opbygning. Selv om man har læst masser bøger og også godt kan skrive, er der stadig et stort skridt til selv at kunne komponere en fagbog.

Thomas Veber, forfatter

Du har fuldkommen ret i, at midten af bogen mangler at blive strammet op. Du er helt spot on med hensyn til samtlige kommentarer og forslag, og jeg vil arbejde, så godt jeg kan, op til deadline for at få bedre styr på særligt dramaturgien. Igen mange, mange tak for kompetent redaktionelt arbejde, Heidi. Det var uovertruffent.

Britt Tippins, forfatter

Ingen produkter