fbpx

Skriv med sanserne

De fleste med bogdrømme ser frem til at slå parasollen op på terrassen og sætte sig til tasterne med et køligt glas hvidvin og oceaner af skrivetid i sommerferien. Nu er tiden kommet. Øv dig for eksempel i at gøre sproget levende med den her lille skriveøvelse, som handler om at bruge de fem sanser:
• Smagssansen
• Lugtesansen
• Følesansen
• Høresansen
• Synet

Sanseøvelse
Ofte har vi en tendens til at blive meget konstaterende, når vi skriver. Men ved at bruge de fem sanser liver du sproget op med billeder, der gør teksten mere lækker at læse. Øv dig på at beskrive et sted for en, der aldrig har været der.

1. Gå en tur der, hvor du bor eller er på ferie, og find et godt sted at skrive om. Eller forestil dig, at du går en tur ved stranden. Brug 15 minutter, og hold fokus på sanserne. Hvordan lugter der? Hvad hører du? Hvad ser du? Hvordan føles det at være der? Kan du måske smage den salte havluft? Beskriv dufte, lyde og stemninger.

2. Skriv nu maksimum 1 side om stedet uden at nævne, hvor du er. Du kan også bruge din fantasi til at finde stedet, men det virker altid rigtig godt at være der og rent faktisk bruge sanserne. Det behøver ikke at være et eksotisk sted – måske er det bare to betonarbejdere, der arbejder, eller et besøg i den lokale blomsterforretning. Det vigtige er ikke, hvor du er, men at du bruger dine sanser og skriver, så læseren oplever stedet, som var hun der selv.

Proceed Booking