fbpx

Sådan får du plads til manuskript og sommerferie med god samvittighed

Sommerferien står for døren, og for mange betyder det ekstra tid på tasterne. Men at have den ekstra tid kan også virke overvældende, hvis ikke du har en plan. Her får du vores bedste råd til at få brugt den ekstra tid på en fornuftig måde.

#1 Lav en realistisk plan
Langt hen ad vejen handler din dårlige samvittighed om forventningsafstemning. Gør op med dig selv, hvor meget tid du vil investere i dit bogprojekt i ferien, og lav en realistisk plan ud fra det – og ikke ud fra, hvor meget du drømmer om at nå. Træf en beslutning og vær til stede – når du skriver, og når du er sammen med familien.
Tror du, ligesom rigtig mange andre, at du skal skrive syv timer om dagen for at komme videre med dit bogprojekt, så sænk skuldrene: Det behøver du faktisk ikke. Skriv i stedet en scene om dagen, og vær tilfreds med det.

#2 Sæt din skrivetid i system
Når du har besluttet, hvor meget tid du vil bruge på skriverierne i ferien, så sørg for at finde dine skrivehuller, hvor du kan arbejde koncentreret. Stå for eksempel op en time før de andre og skriv på din bog, eller tjek ud fra familieaktiviteterne på udvalgte tidspunkter. Du behøver ikke nødvendigvis at deltage i alt hele tiden. Hvis I har aftalt at gå på stranden og se solnedgang hver aften, så går du med hver anden aften.

#3 Tag et andet sted hen
“Jeg kan kun skrive, hvis jeg tager et andet sted hen,” sagde en af deltagerne til SkriveCaféen. Og det er faktisk ikke en dårlig ide. Når du tager væk, arbejder du ofte mere koncentreret og undgår overspringshandlinger og afbrydelser.
Du kan selvfølgelig godt planlægge at tage væk i en uge eller tre, men mindre kan også gøre det. Find en café eller et bibliotek der, hvor du er på ferie, og skriv et par timer, inden du vender tilbage til feriehyggen.

Proceed Booking